SM Development FlashWave III Radio Trigger

Radiotriggeri, eli esimerkiksi salaman laukaisemiseen käytettävä radiotaajuuksilla toimiva kaukolaukaisin.

Flash Wave IIIFlash Wave III

Salaman laukaisuun triggerien avulla ei tarvita yhtään ylimääräistä johtoa. Lähetin kiinnitetään suoraan kameran salamakenkään ja salama kiinnitetään vastaanottimessa olevaan salamakenkään. Toki kahdelle erilaiselle kaapelillekin on mahdollisuus. Vastaanottimen pohjassa on jalustakierre. Vastaanotin ja sen kiinnistys jalustaan ei ole ihan tukevin mahdollinen ratkaisu painavan salaman ja siihen mahdollisesti kiinnitettävien muokkaimien liittämiseen jalustaan. Tällöin kannattanee suosiolla käyttää kaapeleita ennen kuin tapahtuu vahinkoa.

Flash Wave IIIFlash Wave III

 
Triggeri ei tue TTL:ää tai mitään muutakaan automatiikkaa. Eli salaman tehon tai muiden asetuksien säätöä varten on aina päästävä käsiki salaman nappuloihin.

Salaman synkronointiaika on lyhimmillään 1/250 sekuntia. Tämä voi olla ongelmallinen liikkuvaa kohdetta kuvattaessa, jos liike on tarkoitus pysäyttää kuvaan. Esimerkiksi kalliimmilla Pocket Wizardeilla päästään lyhyempään synkronointiaikaan.

Triggeriä voidaan käyttää myös joidenkin kameramallien laukaisuun. Tähän tarvitaan erillinen kaapeli, jota en vielä omista. Kameran laukaisusta triggerillä lisää juttua kun saan kaapelin hankittua (tai tehtyä, ei löydy ihan helposti).

Ominaisuudet: